Så frisk som jag vill bli

Pelle Sandstrak inleder Barnrättsdagarna med att berätta om sina år av magiska ritualer, tics, tvång och dubbelliv.

Pelle Sandstrak berättar och gestaltar – med absurd humor och gravt allvar – om Normalitet, Onormalitet, Beteende, icke Beteende, om de märkliga åren fram tills han fick veta vad Det Märkliga var, och blev så frisk som han vill bli.

Oväntade ljud och avancerade ritualer styr Pelles liv ända från barndomen. I vuxen ålder tar det timmar för honom att passera dörrtrösklar och ta på och av sig kläderna. Han slutar att tvätta sig och att gå på toaletten, och flyttar in i en övergiven bil på ett fabriksområde.

På ett tåg, i sin radio, hör han en professor tala om ett udda syndrom. Pelle känner igen det udda.. Idag är Pelle Sandstrak så frisk som han vill bli. Han vägrar bli sjukligt normal.

Läs mer om Pelle Sandstrak på hans egen webbsida