Middag i Kongresshallen

Maten är viktig! Vill du veta vad som kommer serveras i år?

Då ska du läsa det här

Visserligen är föreläsningarna på konferensen viktiga men utan mat orkar vi inte ta till oss allt som sägs. För att en konferens ska bli riktigt lyckad behöver vi inte bara äta oss mätta utan även få njuta lite och umgås med de andra deltagarna och våra kollegor.

Vi som arbetar med barnrättsfrågor är ofta måna om att pengarna inte ska gå till överflöd. Vi som arrangerar Barnrättsdagarna tycker att det ändå är viktigt med maten och att våra deltagare är väl värda lite extra. I år har vi av hänsyn till alla önskemål om specialkost (som brukar ligga på runt 300 st) och med tanke på miljön valt en helvegetarisk meny. Hoppas det kommer falla er i smaken!

Vi kommer endast bjuda på alkoholfria alternativ under dagarna. Däremot kommer det under minglet finnas en bar där ni kan köpa er tex ett glas vin eller en öl. Många (inte alla) av de barn som befinner sig i utsatta situationer i Sverige gör det på grund av alkohol, droger och/eller psykisk ohälsa. Vi tar inte ställning för eller emot alkohol men anser samtidigt att det inte passar att bjuda på alkohol i sammanhang där vi diskuterar barn i utsatta situationer.

Om du vill veta vad som kommer serveras på Barnrättsdagarna 2019 så har du menyn i sin helhet här:

Tisdag den 9 april

Förmiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Granatäpplejuice
 • Grovfralla med ost och grönsaker
 • Torkad frukt
 • Frukt

Lunch

Conventums vegetariska lasagne, 4 olika sallader, bröd och smör

Eftermiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Smoothie
 • Hallonruta
 • Torkad frukt
 • Skivad frukt

Mingel

Föranmälan krävs till minglet – När du anmäler dig till konferensen väljer du samtidigt om du vill närvara vid minglet eller inte. Minglet ingår i priset för konferensen men tänk på miljön och matsvinnet! Meddela gärna i god tid om du får förhinder så att vi kan avboka maten.

Som välkomstdrink bjuder Conventum på ett glas alkoholfritt mousserande vin.

Till minglet kommer det att serveras en mingeltallrik:

 • Paj på lagrad ost
 • Canapé med chevre, picklad rödbeta och ruccola
 • Klassisk potatissallad
 • Tzayspett
 • Manchego med fikonmarmelad
 • Avokadosalsa
 • Jungfrusallad
 • Kuvertbröd med färskost

Dessert: En choklad- och blåbärsmoussetårta och kaffe

 

Onsdag den 10 april

Förmiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Smoothie
 • Chokladmuffins
 • Skivad frukt
 • Muslibar

Lunch

Selleri -och sojabönsbiffar, rostade rotfrukter kryddade med spiskummin serveras med  korianderyoghurt och säsongsprimörer. 4 olika sallader färskost och bröd.

Eftermiddagsfika 2 to go

 • Kaffe/te
 • Frukt
 • Kanelbulle