Mark Levengood är vår moderator 2019

Vi kan nu med glädje presentera årets moderator som är den folkkära programledaren, författaren och Unicefambassadören Mark Levengood!

Mark har lett stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Nu får vi möjligheten att se honom leda Barnrättsdagarna.

”En stor del av mitt arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.”

Mark är en flitig krönikör i P1. Han hörs i Godmorgon, världen! och lyser upp höstmörkret i Tankar för dagen. Mark har också varit sommarvärd ett antal gånger.  Podsändningen Men herre gud! i Sveriges Radio tillsammans med Henrik Johnsson. Aktuell med podden Mark & Jonas, som sänds en gång i veckan där poddar finns.

Unni Lindell och Mark har tillsammans gett ut böckerna Gamla Tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär, har du någon ull, som sålts i över en miljon sammanlagt.

Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.