Moderator Martin Björgell om årets Barnrättsdagar

– Det är lätt att bli engagerad eftersom det är en så viktig fråga, säger moderatorn Martin Björgell som har varit mycket omtyckt av deltagarna.

Martin har ett långt förflutet inom scoutrörelsen där han startat upp flera projekt inom frågor som övergrepp, mobbing, mångfald och främlingsfientlighet. Martin har arbetat med ledarskapsfrågor och affärsutveckling och läser det avslutande året på civilekonomutbildningen i Lund.

Den 28 april 2011 tog han emot ett stipendium som ges ut av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap för sitt arbete med att, genom ett stöttande och lyssnande ledarskap, få andra att växa. För sitt arbete kring opinionsbildning i barnrättsfrågor gavs Martin den 10 november en andra plats i Skåneettan 2011. Martin medverkar också på den andra upplagan av World Child and Youth Forum på Slottet den 17 november 2011 med en workshop om Scouternas utbildning Trygga Möten.

– Scouterna har varit en fantastisk arena för mig att vara och utvecklas i, säger Martin. Jag fick tidigt stora möjligheter att påverka i viktiga frågor och växa med ansvaret som följde.

Martin Björgell, moderator

Martin Björgell, moderator

Ledarskaps- och värderingsfrågor ligger Martin varmt om hjärtat. År 2008 tilldelades han Folkspels pris Årets unga ledare på Eldsjälsgalan och ikväll blev han utsedd till Supertalang 2010. Förra året toppades listan av Daniel Ek som är grundare av musiktjänsten Spotify.

– Talanger från ideell sektor lyfts sällan upp när det kommer till den här typen av rankningar och tävlingar, därför är det extra roligt att Martin har fått den här utmärkelsen, säger Scouternas generalsekreterare Maria Graner. Martin gör ett fantastiskt arbete för Scouterna på många plan. Han har ett genuint engagemang och en enorm drivkraft som jag verkligen beundrar. Han är en supertalang helt enkelt!

Martin studerar ekonomi vid Lunds universitet på kandidatnivå med inriktning Organisation och ledarskap och Strategi och styrsystem. 2010 gick han till final i KPMGs tävling Årets ekonomistudent.