Maten är viktig! Vill du veta vad som kommer serveras i år?

Då ska du läsa det här

Visserligen är föreläsningarna på konferensen viktiga men utan mat orkar vi inte ta till oss allt som sägs. För att en konferens ska bli riktigt lyckad behöver vi inte bara äta oss mätta utan även få njuta lite och umgås med de andra deltagarna och våra kollegor.

Vi som arbetar med barnrättsfrågor är ofta måna om att pengarna inte ska gå till överflöd. Vi som arrangerar Barnrättsdagarna tycker att det ändå är viktigt med maten och att våra deltagare är väl värda lite extra. I år har vi av hänsyn till alla önskemål om specialkost (som brukar ligga på runt 300 st) och med tanke på miljön valt en helvegetarisk meny. Hoppas det kommer falla er i smaken!

Vi kommer endast bjuda på alkoholfria alternativ under dagarna. Däremot kommer det innan middagen, från kl. 18:00 på tisdagen, finnas en bar där ni kan köpa er tex ett glas vin eller en öl. Många (inte alla) av de barn som befinner sig i utsatta situationer i Sverige gör det på grund av alkohol, droger och/eller psykisk ohälsa. Vi tar inte ställning för eller emot alkohol men anser samtidigt att det inte passar att bjuda på alkohol i sammanhang där vi diskuterar barn i utsatta situationer.

Om du vill veta vad som kommer serveras på Barnrättsdagarna 2022 så har du menyn i sin helhet här:

Tisdag den 24 maj

Förmiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Fralla
 • Frukt

Lunch

Ugnsrostad svensk halloumi, bakad plommontomat serveras med pommes Anna, basilikasky samt borlottibönor i gremolata

Eftermiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Mjuk kaka
 • Frukt

Mingel bland utställarna

 • Alkoholfritt bubbel
 • Snacks

Middag

Föranmälan krävs till middagen – När du anmäler dig till konferensen väljer du samtidigt om du vill närvara vid middagen eller inte. Middagen ingår i priset för konferensen men tänk på miljön och matsvinnet! Meddela gärna i god tid om du får förhinder så att vi kan avboka maten.

Till middag kommer det att serveras en trerätters meny:

Förrätt
Cheesecake på ost från Lakene gård, ört- och rädissallad, bakad fänkål samt blomsterhonung

Varmrätt
Rödvinsbrässerad rotselleri serveras med sparris och broccoli, ramslökspotatis samt en tryffelsås smaksatt med stjärnanis

Dessert
Kökets Creme brulee

Onsdag den 25 maj

Förmiddagsfika

 • Kaffe/te
 • Fralla
 • Frukt

Lunch

Ratatouille med ugnsrostad blomkål, parmesanpotatis, aioli och belugalinser

Eftermiddagsfika to-go

 • Kaffe/te
 • Frukt
 • Fralla