Barnrättsdagarna 2020 kommer att genomföras digitalt

Vi vill härmed meddela att Barnrättsdagarna 2020 ”Varje barns rätt till utveckling” kommer genomföras som en digital konferens med livesändningar den 23 november och möjlighet att ta del av alla seminarier från den 24 november 2020. Alla anmälda deltagare, föreläsare och utställare behåller sin plats till den 23-24 november och behöver inte anmäla sig på nytt.

Vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi och vikten av att hålla avstånd är minst lika stor som i våras. Under sommaren har styrgruppen för Barnrättsdagarna av den anledningen fattat beslutet att rigga om Barnrättsdagarna 2020 till att bli ett digitalt event. Även om vi inte får träffas så är behovet att fylla på med ny energi och kunskap kring barnrättsfrågorna större än någonsin. Vi vill av den anledningen inte ställa in eller flytta fram Barnrättsdagarna ännu en gång. Vi hade naturligtvis gärna träffat er på plats i Örebro men vi ser att det finns många fördelar med att Barnrättsdagarna nu blir digitala.

Information kring det digitala – Logga in och titta på det du vill när det passar dig!

Barnrättsdagarna kommer arrangeras exklusivt för alla er som är anmälda. Du som är anmäld kommer få personlig inloggning där du kan skräddarsy ditt eget program, ladda ner material och ta ut egen statistik på de föreläsningar du tittat på.

  • Alla föreläsningar kommer ligga kvar i tre månader så du kan ta del av allt så många gånger du vill, vid tider som passar ditt schema.
  • Plenarföreläsningarna den 23 november kommer livesändas. Det gör att du som deltagare kommer få en känsla av att vara på plats och kan ställa frågor till föreläsarna i realtid. Plenarföreläsningarna kommer sen att sparas i den digitala plattformen och ligga kvar så att du kan återvända eller titta vid ett annat tillfälle.
  • Du kommer ha möjlighet att ta del av hela programmet och samtliga seminarier i den digitala plattformen. Samtliga seminarier kommer att filmas och ligga uppe på den digitala plattformen under en tidsperiod på tre månader. Du behöver med andra ord inte längre välja bara ett seminarie per pass. Du kan se alla om du önskar och fritt välja det som passar ditt intresseområde.
  • Det kommer finnas möjlighet att chatta med föreläsare och andra deltagare för de som önskar. Det kommer framgå i programmet vilka tider som respektive föreläsare finns tillgänglig för frågor.
  • Du väljer själv hur synlig och interaktiv du vill vara i den digitala plattformen eller om du vill vara helt anonym.
  • Alla som tittat/medverkat med personlig inloggning kommer kunna erhålla statistik på de föreläsningar och seminarier som hen tagit del av.
  • Utställarna kommer ha digitala utställarplatser där du kan chatta med utställarna och ta del av deras material och innehåll.

Vi hoppas och tror att den nya digitala versionen av Barnrättsdagarna ska ge dig massor av ny inspiration, kunskap och energi till att arbeta vidare med barnrättsfrågorna. Du ges också möjligheten att vara interaktiv om du vill det.

Vill du behålla din plats behöver du inte göra någonting. Vill du lämna över din plats till annan person så är det möjligt, namnändringar kan göras fram till en vecka innan konferensens genomförande. Är ni intresserade av en utställarplats så finns återigen en möjlighet att boka.

Vill du trots allt avboka din plats måste du höra av dig till Meetagain via barn2020@meetagain.se senast den 20 september.

Här kommer praktiska detaljer kring din anmälan:

Anmälan:

Alla anmälda deltagare, föreläsare och utställare behåller sin plats till den digitala plattformen och sändningarna den 23-24 november och behöver inte anmäla sig på nytt. Om du önskar avboka behöver vi få besked om detta senast den 20 september 2020.

Bokat Logi genom anmälningssystemet:

Du som har bokat hotellrum via vårt anmälningssystem behöver inte avboka ditt rum. Vi avbokar automatiskt din rumsbokning.

Bokat egen logi:

Har du själv bokat hotellrum måste du själv avboka ditt rum för de aktuella datumen.

Avbokning:

För dig som av något skäl tex bytt tjänst eller liknande och inte har möjlighet att delta på konferensen i november kan du antingen överlåta din plats till annan person dvs. ändra namn på din anmälan eller avboka din plats. Kostnadsfri avbokning är möjlig fram till den 20 september 2020. Därefter gäller konferensens vanliga avbokningsvillkor.

Kölista och nya anmälningar:

I och med att vi inte längre har några fysiska begränsningar av lokalen öppnar vi upp anmälningssystemet för fler deltagare. Anmälan öppnar inom kort

Frågor:

För anmälan/avanmälan/namnbyte och hotellbokningar kontakta Meetagain barn2020@meetagain.se

För generella frågor, program och innehåll kontakta Susanne Björk susanne.bjork@allmannabarnhuset.se

För utställarplatser kontakta Solveig Dalgrund solveig.dalgrund@allmannabarnhuset.se

 

Vi ser verkligen fram att träffa er online i november!

 

Vänliga hälsningar

Arrangörerna för Barnrättsdagarna

Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Barnombudsmannen