Middag i Kongresshallen

Maten är viktig

Visserligen är föreläsningarna på konferensen viktiga men utan mat orkar vi inte ta till oss allt som sägs. För att en konferens ska bli riktigt lyckad behöver vi inte bara äta oss mätta utan även få njuta lite och umgås med de andra deltagarna och våra kollegor.

Vi som arbetar med barnrättsfrågor är ofta måna om att pengarna inte ska gå till överflöd. Vi som arrangerar Barnrättsdagarna tycker att det ändå är viktigt med maten och att våra deltagare är väl värda lite extra. I år har vi av hänsyn till alla önskemål om specialkost (som brukar ligga på runt 300 st) och med tanke på miljön valt en helvegetarisk meny. Samtidigt väljer vi att servera en dessert till lunchen som en liten extra lyx i tillvaron. Hoppas det kommer falla er i smaken!

Vi kommer endast servera alkoholfria alternativ under dagarna. Många (inte alla) av de barn som befinner sig i utsatta situationer i Sverige gör det på grund av alkohol, droger och/eller psykisk ohälsa. Vi tar inte ställning för eller emot alkohol men anser samtidigt att alkohol inte passar i sammanhang där vi diskuterar barn i utsatta situationer.

Om du vill veta vad som kommer serveras på Barnrättsdagarna 2018 så har du menyn i sin helhet här:

Tisdag den 24 april

Förmiddagsfika

Rågbröd med ost och grönsaker, skivad frukt, kaffe och te.

Lunch

Paolos helvegetariska lasagne med auberginefyllning.

Lunchdessert: Annas konfektkaka med hallongrädde.

Inkl. bordsvatten, sallad, smör, bröd och kaffe

Eftermiddagsfika

Klassisk kanelbulle, tre olika sorters småkakor, granatäpplejuice, kaffe och te

Middag

Föranmälan krävs till middagen – När du anmäler dig till konferensen väljer du samtidigt om du vill närvara vid middagen eller inte. Middagen ingår i priset för konferensen men tänk på miljön och matsvinnet! Meddela gärna i god tid om du får förhinder så att vi kan avboka maten.

Förrätt: Skogssvamp toast på Conventums vis med spenat & balsamico glaze

Varmrätt: Rödbetswellington med rostad gourmetpotatis, säsongens grönsaker samt en björnbärs sky.

Dessert: Triss i hallon. En klassisk panacotta med smak av hallon serveras med hallonmousse och hallon coulis

En alkoholfri bar kommer vara öppen under hela kvällen där middagsgästerna kostnadsfritt kan hämta alkoholfri öl, alkoholfritt vin, läsk, vatten etc

 

Onsdag den 25 april

Förmiddagsfika

Morotskaka, smoothie, skivad frukt, kaffe och te

Lunch

En helvegetariskbiff gjord på Oumph serveras med en klassisk ört och citronsås samt delikatesspotatis.

Lunchdessert: Minimuffins med passionsfruktsfrosting.

Inkl. bordsvatten, sallad, smör, bröd och kaffe

Eftermiddagsfika

Muslibar, smoothie, frukt, kaffe och te