Bild på Caroline hämtad från http://carolineafugglas.se/

Caroline af Ugglas blir årets inspirationsföreläsare

Caroline af Ugglas är konstnär, pop- och soulsångare samt körledare. Hon har även arbetat som taltränare och sånglärare.

Caroline älskar att hoppa över höga hinder med sin häst, hon rider helst barbacka, och säger att alla kan lära sig sjunga. Även du som tror dig sjunga fult, falskt etc kan lära dig. Hon är flitigt anlitad som sångcoach på events och på s.k. teambuilding.

På Barnrättsdagarna får vi höra henne prata om vikten av att få vara den man är och att alla kan bara man får rätt förutsättningar.

Caroline deltog i ”Så ska det låta” i januari 2007 och i Melodifestivalen en månad senare, med låten ”Tror på dig”. 2007 vann hon dessutom TV-frågetävlingen ”På spåret” tillsammans med Göran Hägg. 2007 släppte hon också den guldsäljande succén ”Joplin på svenska”, en CD med hennes tolkningar av Janis Joplins låtar. Caroline är även upphovsman till det amerikanska TV-konceptet Clash of the Choirs, som 2008 försvenskades till ”Körslaget”.

2009 kom hon tvåa i melodifestivalen med låten ”Snälla, snälla. Samma år kom även det platina säljande albumet ”Så gör jag det igen” och hon blev det årets mest säljande kvinnliga artist. 2010 släpptes albumet ”Vad var det jag sa”. Den 5 juli 2000 talade af Ugglas i Sveriges Radios program Sommar i P1. I par med Göran Hägg vann hon 2006-2007 års säsong av den populära TV-tävlingen På spåret.