Årets moderator blir den mångfasetterade Martin Lagos

Martin Lagos, är en ung svensk ståuppkomiker med stor erfarenhet av att moderera konferenser. I augusti 2011 vann Martin Lagos priset för ”Årets bästa nykomling” på Svenska Standupgalan med motiveringen: ”Årets pris för bästa nykomling går till en ny stjärna som ständigt förnyar sig, alltid rolig att se. När det dessutom är roligt och intelligent material så är valet ganska självklart. The sky is the limit.”

Martin inledde sin standupkarriär under våren 2008 och idag skriver han egna shower, hörs på Sveriges Radio P3 och är ständigt aktuell på de största standupscenerna RAW och Norra Brunn. Martin driver också en egen standupklubb i Södertälje och under våren 2014 gjorde han skådespelardebut på bioduken i Ben Stiller-filmen ”The secret life of Walter Mitty”. Samma år hade han sin egen show ”Stolthet och fördom”. I showen belyste han identitetsfrågor, vem man vill vara och hur andra ser på en.

Martin berör samhällsaktuella ämnen på ett charmigt sätt men med allvarlig grund och är intresserad av frågor som rör politik, identitet och kulturell mångfald. Han har bl.a. varit val- och omvärldsanalytiker och specialintressena är något som han gärna föreläser om. I sin föreläsning med namnet ”Jag är inte min nation” han pratar han om identitet, stolthet, fördomar och kulturella skillnader. Just nu är han ute på turné med Riksteaterns föreställning ”Natten den 28 februari” som vänder sig till högstadieelever.

Han är mångsidig och förmodligen den enda komikern i Sverige som även kör standup på spanska!