Barn lunchar med Maria Larsson

Fyra barn från klass sex i Brickebackenskolan äter konferenslunch med barnminister Maria Larsson på Barnrättsdagarna. Tidigare på dagen har de stått på scen och varit med i en film som Fanzingo producerat.

Där har de berättat vad de tycker är viktigt när det gäller barns rättigheter. Nu får de chans att äta och prata direkt med Maria Larsson.

– Man känner sig som vuxen och får prata om bra och viktiga saker, sa Ilya Hajibuvaale, ett av barnen vid lunchbordet. Det är kul att vara här på Barnrättsdagarna. Man träffar massor av folk.

Shakar Shekani som satt närmast ministern har en fråga som han tycker är allra viktigast att lyfta när det gäller barns rättigheter.
– Alla barn ska vara lika värda, det är inte så nu. Särskilt inte i andra länder.

Det blev mycket snack om filmen som inledde Barnrättsdagarna.

– Maria Larsson tyckte att filmen var bra och att det var viktiga saker som kom fram, sa Josefin Lagerström och fick medhåll av klasskompisen Andriana Shamasha.
Idag var det de fyra barn som var med på konferensen, i morgon kommer hela klassen till Barnrättsdagarna.

– Vi jobbar mycket med de här frågorna i skolan, berättar Shakar. Vi är här för att lyssna. Det är en del svåra ord som vi inte förstår men det mesta fattar vi. Det är kul att vara här.