Denise Madsen

Grundare och stödchef Maskrosbarn

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för de 500 000 barn i Sverige med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

Maskrosbarn är politiskt och religiöst obunden förening utan vinstdrivande syfte. Vi jobbar för att barn mellan 13-19 år ska få chans att berätta om sina svåra hemförhållanden, kanske för allra första gången. Vi erbjuder långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv.

Idén om organisationen föddes när Therése Eriksson och Denise Madsen träffades under gymnasietiden. De delade erfarenheter av att ha föräldrar med missbruk och psykisk sjukdom samt att känna sig helt ensamma i det. 2005 grundade de Maskrosbarn som ett projektarbete i skolan och Therése och Denise började föreläsa. De ville normalisera situationen för barn som levde i liknande situationer och visa att det faktiskt går att må bra, även om ens föräldrar mår dåligt. Både Therése och Denise jobbar idag kvar i organisationen – Therése som utvecklingschef och Denise som stödchef.