Nour El Refai är årets inspirationsföreläsare

Nour personifierar en mångbottnad komik som med sällsynt timing och skärpa skapar debatt och på ett kreativt och målmedvetet sätt lotsar svensk humor in i framtiden. Förutom mod går feminismen som en röd tråd genom Nour El-Refais karriär.

Nour El Refai är skådespelerska, komiker, programledare, föreläsare och författare som medverkat i en mängd olika TV-, radio-, och scenproduktioner.

Nour har bland annat medverkat i farsen Zpanska Flugan på Nöjesteatern i Malmö och hon fick mycket fin kritik för sin rolltolkning av Mozart i Örebro Länsteaters hyllande uppsättning Amadeus.

Hon har turnerat med RAW, medverkat vid Lunds Humorfestival och tillsammans med Cecilia Forss och Riksteatern turnerade hon med deras egen humorshow Almost Like Boys.

I TV har vi kunnat se Nour i såväl Babel och Cirkus Möller som i Morgonsoffan och i Nyhetsmorgon i TV4 som gästreporter. Hon har varit programledare för UR:s tv-serie Hemlös och 2014 sågs hon i tv-serien Söder om Folkungagatan på Kanal 5 tillsammans med Björn Gustavsson m fl.

På Barnrättsdagarna kommer vi få höra henne föreläsa om  ”Världen enligt mig”. I ett samtal om makt och humor möter ni Nour och hennes tankar kring vad som är modigt och inte. ”Världen enligt mig” är en personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka. Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämparglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.